Shopping 2020

Waarom Shopping 2020?

Bedrijven hebben te maken met grote veranderingen op het gebied van verkoop van producten en diensten aan consumenten:

  • Veranderend consumentengedrag;
  • Digitale kanalen genereren steeds meer omzet;
  • Digitalisering van producten en diensten;
  • Internationale concurrentie groeit.

Shopping2020 onderzoeksprogramma

In juni 2013 is het onderzoeksprogramma Shopping2020 gelanceerd door 16 brancheorganisaties. Het doel van het onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van een toekomstvisie op de (online) verkoop van producten en diensten in een breed maatschappelijk perspectief.

De centrale vraagstelling luidde:

“Hoe shopt de consument (online) in 2020 en welke acties moeten worden ondernomen op nationaal, branche- en bedrijfsniveau opdat B2C ondernemend Nederland succesvol hier op in kan spelen, nationaal én internationaal?”

19 expertgroepen bestaande uit ruim 460 experts uit het bedrijfsleven, politiek en wetenschap hebben een half jaar lang middels 150+ bijeenkomsten gewerkt om trends te identificeren en een visie te ontwikkelen over de shoppende consument van 2020. Daarbij zijn de experts ondersteund door 8 consultancy firms en een groot aantal wetenschappelijke partners. Op 16 januari 2014 zijn alle rapporten overhandigd aan het Ministerie van Economische Zaken. Tijdens het laatste congres Shopping Together op 22 en 23 januari 2014 zijn alle rapporten gepresenteerd. Deze kunt u hier downloaden.